Общи условия

Общи условия

1. Въведение

За да можем да продължим работа, ние от Hodl.bg и трети страни събират и достъпват информация на Вашето устройство, като използват бисквитки и подобни технологии. Подбрани и контролирани трети страни също получават достъп до събиране и обработка на Вашите лични данни за целите на персонализираното съдържание и реклама и за измерване на Вашето поведение на сайтовете и мобилните приложения. Ние използваме стандартни и универсално приети индустриални методи за онлайн събиране, обработка, съхранение и трансфер на данни.

Вашето съгласие е необходимо както за работа с бисквитките, така и за обработка на други Ваши личните данни.

Ако искате да позволите само на определени трети страни да поставят бисквитки и да обработват личните Ви данни, използвайте таб Настройки за поверителност. Винаги можете да кликнете на бутона с “пръстовия отпечатък” или да намерите бутона “Вашите лични данни” от падащото меню или в заключителната лента на сайта, за да отидете на секция “Настройки за поверителност” в Мениджъра за защита на личните данни и да промените изборите си.

2. Каква информация събираме

 

За какво давам съгласието си?

Ние и трети страни използваме бисквитки и обработвам лични данни за следните цели, следвайки методологията на индустрията:

Съхранение и достъп до информация

Съхранението на информация или достъпът до вече запазена информация на Вашето устройство, като достъп до идентификатори на реклами, идентификатори на устройства, бисквитки и подобни технологии.

Персонализиране

Събирането и обработването на информация за Вашето ползване на тази услуга с цел впоследствие рекламата и/или съдържанието да се персонализира за Вас в други контексти, т.е. на други уеб сайтове или приложения, с течение на времето. Обикновено съдържанието на уеб сайта или приложението се използват, за да се направят изводи за Вашите интереси, които да формират бъдещи подбори на реклами и/или 

Избор на реклама, доставяне, отчитане

Събирането на информация и съчетаването с предварително събрана информация за подбор и предоставяне на реклами за Вас, както и за измерване на доставянето и ефективността на такива реклами. Това включва използването на предварително събрана информация относно Вашите интереси с цел да се подберат реклами, да се обработват данните за това, какви реклами са били показвани, колко често са били показвани, кога и къде са били показвани и дали сте предприели действия, свързани с рекламата, включително например кликване върху дадена реклама или извършване на покупка. Това не включва персонализиране, което е събирането и обработването на информация за използването на тази услуга, за да персонализираме впоследствие рекламата и/или съдържанието за Вас в други контексти, като уеб сайтове или приложения, с течение на времето.

Избор на съдържание, доставяне, отчитане

Събирането на информация и съчетаването с предварително събрана информация с цел подбор и предоставяне на съдържание, както и измерване на доставянето и ефективността на такова съдържание. Това включва използването на предварително събрана информация относно Вашите интереси с цел да се подбере съдържание, да се обработят данни за това, какво съдържание е било показано, колко често или колко дълго е било показвано, кога и къде е било показвано и дали са предприемани действия, свързани със съдържанието например кликване върху съдържание. Това не включва Персонализиране, което е събирането и обработването на информация за Вашето използване на тази  услуга, за да персонализираме впоследствие съдържанието и/или рекламата за Вас в други контексти, като уеб сайтове или приложения, с течение на времето.

Измерване

Събирането на информация за използването на съдържанието от Вас и съчетаването с предварително събрана информация, използвана за измерване, разбиране и отчитане на Вашето използване на услугата. Това не включва Персонализиране, събирането на информация за Вашето използване на тази услуга, за да персонализираме впоследствие съдържанието и/или рекламата в друг контекст, т.е. при други услуги, като уеб сайтове или приложения, с течение на времето.

За директен маркетинг

Събиране на информация за адреса на Ваш имейл и комбинирането й с вече налични данни за да дадем възможност на рекламодателите да достигнат до Вас, като Ви изпратят имейл бюлетин, когато Вие изрично сте дали изрично съгласие за това . По този начин гарантираме контролираните параметри на услугата и Ви осигуряваме ясни правила при получаване на рекламни мейли на трети страни – брой изпращания, в коя Ваша кутия ще попаднат мейлите и т.н.

3. ПОЛИТИКА ЗА БИСКВИТКИ (COOKIES) на Hodl.bg

Какво включва тази политика?

Уебсайтът Hodl.bg използва бисквитки (cookies).

За да научите повече за това какво представляват бисквитките, как се използват на нашия уебсайт  и това как да ги управлявате, прочетете внимателно настоящата Политика за Бисквитки на Hodl.bg

Какво представляват бисквитките?

Бисквитката представлява малък файл, съдържащ данни, който се съхранява в уеб браузъра на Вашето устройство при посещаване на конкретни уебсайтове. Бисквитките могат да съдържат, но могат и да не съдържат лични данни за посетителя.

Защо се използват бисквитките?

За да работи правилно, всеки съвременен уебсайт използва бисквитки.

  Те имат различни задачи, които най-общо улесняват и правят по-интерактивно Вашето ползване на уебсайтовете ни.Например, чрез бисквитките събираме информация във връзка с Вашето посещение и поведение на сайта, така че не трябва да ни я предоставяте отново, и отново. По този начин, можем да Ви разпознаем при следващо посещение на уебсайтовете ни и да Ви покажем.

 Бисквитките ни помагат и да разберем как използвате нашите услуги, за да можем непрекъснато да ги подобряваме, чрез персонализиране на съдържанието и предложенията към Вас, на база Вашите предпочитания и интереси.

  Нашият  уебсайтове e безплатен  за Вас. За да можем да осигурим средства за нормалната им работа, ние Ви сервираме платена реклама. Използваме бисквитките, за да запазим информация свързана с това колко често и на какви места сте виждали реклами, каква реклама Ви е била показвана, по кое време и на кой сайт и Вашето поведение спрямо рекламите – дали сте кликнали на реклама. Тази информация ни помага да Ви показваме все по-релевантни спрямо Вашите интереси и Вашия профил реклами. Ако нямаме възможност да персонализираме рекламите, Вие ще продължавате да ги виждате,  но те ще са много по-малко информативни и подходящи за Вас. 

Какви са видовете бисквитки?

В зависимост от това колко време се съхраняват на вашето устройство, бисквитките се категоризират на „постоянни” и „временни” („сесийни“) бисквитки.

  • „Постоянните” бисквитки се съхраняват на Вашия компютър или мобилно устройство за дълъг период от време, който може да бъде и години; 
  • „Временните” („сесийните“) бисквитки се поставят временно, когато посещавате нашите уебсайтове,   но същите не се съхраняват постоянно на вашето устройство и се заличават, когато Вашата сесия приключи, например като затворите страницата. 

В зависимост от функциите си, бисквитките най-общо може да се категоризират като четири различни типа: 

  • “стриктно необходими бисквитки” („strictly necessary cookies”); 
  • “функционални бисквитки” („functionality cookies”);
  • “бисквитки за ефективност” („performance cookies”);
  • “бисквитки за поведенческо таргетиране или за рекламиране” („targeting or advertising cookies”).

“Стриктно необходими бисквитки” („strictly necessary cookies”)

Тези бисквитки са строго необходими, за да може уебсайтовете ни да изпълняват своите функции.

Използваме ги например, за да установим нашите потребители, когато те използват нашите уебсайтове,  така че да можем да предоставим нашите услуги или за да можем да изпълняваме и да поддържаме сигурността на нашите услуги. Тези бисквитки не събират информация за вас, която може да бъде използвана за маркетинг или реклама. Съгласието Ви за използване на тези бисквитки се предполага от самото използване на нашите сайтове, поради което не можете да откажете използването им. 

“Функционални бисквитки” („functionality cookies”)

Чрез тези бисквитки се реализират различните функционалности на сайтовете ни, включително и сервирането на неперсонализирана реклама. Те ни позволяват да запомним Вашите предпочитания,  като големината на шрифта и други ваши персонални настройки, спестявайки Ви време и усилия за посочване на потребителско име всеки път, когато посетите страницата ни или за да видите предпочитано от Вас съдържание. 

“Бисквитки за ефективност” („performance cookies”)

Тези бисквитки не са строго необходими, но ни позволяват да персонализираме Вашето преживяване на уебсайтовете ни.  Информацията, съхранена от “бисквитките за ефективност”, ни помага да разберем как използвате уебсайтовете ни, да запомним и проверим историята на предишните Ви посещения, какво сте гледали или сте маркирали или как сте ни открили.  След това ще използваме тези данни, за да подобрим уебсайтовете и услугите ни, за по-добро Ваше преживяване. Не използваме данните събрани от тези бисквитки за целите на сервиране на реклама или за целите на персонализирането и.

“Бисквитки за поведенческо таргетиране или за рекламиране” („targeting or advertising cookies”).

Нашата цел е да предоставяме на посетителите на нашия уебсайт информация, която е възможно

  най-подходяща за тях. Това се постига не само чрез съдържанието на нашия сайт, но и чрез показваните реклами. Тъй като трябва да продължим с излъчването на реклами, искаме те  да бъдат максимално полезни и подходящи за Вас. За да изпълним това, се опитваме да придобием представа за вероятните ВСи интереси на базата на посещаваните от Вас уебсайтовет и поведението спрямо различното съдържание и реклами.  Впоследствие, на базата на тези интереси, ние адаптираме показваното съдържание и рекламите в нашите уебсайтове за различните групи потребители.

  Какви видове бисквитки използваме и за какви цели?

Когато посещавате нашите уебсайтове, вие можете да установите наличието на различни видове бисквитки,  които се генерират. Ние използваме и четирите описани типа бисквитки. 

Нашите уебсайтове използват бисквитки за следните цели:

  • Идентификация на потребители с цел осъществяване на безопасен достъп;
  • Запомняне на продуктите, добавени в кошницата Ви или закупени в процеса на онлайн пазаруването;
  • Запомняне на информацията, попълнена от Вас в различни страници, когато плащате или правите поръчки, за да не се налага да попълвате своите данни многократно;
  • Предаване на информацията от една страница към следващата, например, при попълване на дълъг въпросник или когато е необходимо да попълните много данни за да направите онлайн поръчка;
  • Запазване на предпочитани настройки като например език, местоположение, брой резултати при

търсене, които да се визуализират и т.н.;

  • Запазване на настройките за оптимална визуализация, като например размера на буфера и параметрите за резолюцията на Вашия екран;
  • Прочитане на настройките на Вашия браузър с цел оптимална визуализация на нашия уебсайт върху екрана на Вашето устройство;
  • Безпроблемно зареждане на уебсайта и поддържане на постоянен достъп до него;
  • Предлагане на опцията за запазване на данните за влизане във Вашия акаунт, така че да не се

    налага да ги въвеждате всеки път;

  • Проследяване на броя на потребителите, посещаващи нашите уебстраници;
  • Проследяване на времето, прекарано от всеки посетител в разглеждане на нашите уебстраниците ни;
  • Установяване на последователността, в която посетителите посещават различните страници в нашия уебсайт;
  • Изготвяне на оценки за необходимостта от подобряване на някои части на нашите уебсайтове;
  • Оптимизация на уебсайтовете ни.

   Списък с бисквитките, които ние ползваме на нашите уебсайтове, може да намерите тук.

Бисквитки на трети страни:

Използваме и някои бисквитки на трети страни като част от нашите услуги. Тези бисквитки се управляват от съответните трети страни и не се контролират от нас.  Тези бисквитки ни помагат за проучване на пазара, следене на приходите, подобряване на функционалността и наблюдение за спазване на нашите Общи условия и политиката за ползване на уебсайтовете ни.

Рекламодателите на нашите уебсайтове понякога използват свои бисквитки, за да Ви показват таргетирани реклами. Например, рекламодателите могат да използват профил базиран на сайтовете, които преди сте посещавали, за да Ви показват по-подходящи реклами, когато посещавате сайта Hodl.bg

Как да управлявате бисквитките?

Вие можете да контролирате и/или да изтривате бисквитките, в зависимост от вашето желание. 

 Може да изтриете всички инсталирани на Вашия компютър бисквитки, както и да настроите повечето браузъри така, че да предотвратите разполагането им във Вашия компютър. В случай, че направите това, може да е необходимо да правите промени в настройките на някои предпочитания всеки път, когато посещавате уебсайтовете ни, а някои от услугите и функциите на уебсайтовете ни е възможно да не работят.  Как да изтриете всички бисквитки от даден браузър (показана е информация за най-популярните браузъри):

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=bg

Firefox: https://support.mozilla.org/bg/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored 

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/bg-bg/help/278835/how-to-delete-cookie-files-in-internet-explorer

Safari за компютър: https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=bg_BG

Safari за таблет и телефон: https://support.apple.com/bg-bg/HT201265

Тук може да проверите какви бисквитки имате записани от най-използваните доставчици на персонализирани реклами и да управлявате Вашия избор:  http://optout.networkadvertising.org/?c=1#!/

                        

                    

Промени в нашата политика за бисквитки

Ние си запазваме правото да променяме настоящата Политиката за бисквитки и поради това препоръчваме да преглеждате периодично съдържанието и. Всички бъдещи промени в нашата Политика за бисквитките ще бъдат публикувани на тази страница, от който момент промените ще се считат за влезли в сила,  освен ако не е упоменато друго.

Настоящата политика е актуална към дата 01.08.2019 г.

Въпроси и обратна връзка

Моля, изпращайте вашите въпроси и коментари относно бисквитките или поверителността на адрес: gdpr@hodl.bg

4. Права по GDPR

Права на потребителите по Общия регламент за защита на личните данни

                            Общи положения

Съгласно Общия регламент за защита на личните данни (РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 27 април 2016 година – GDPR), Вие, като субект на събиране и обработка на лични данни, имате право да упражните посочените по-долу Ваши права.

Преди да имате тази възможност, е необходимо да Ви идентифицираме.

 Идентификацията Ви ще стане чрез логин в услугата, за която искате да упражните правата си. Ако сте използвали услуга, за която няма създаден профил, ще извършим идентификацията Ви на място в нашия офис.

 Определният в Регламента срок за отговор на Вашето искане е до 1 (един) месец. С оглед сложността и броя на исканията, можем да удължим този срок с още 2 (два) месеца, за което ще Ви уведомим по избран от Вас подходящ начин.

 Имате избор как да подадете искането си – може да го направите в електронен вид от нашия Център за поверителност или в хартиен вид – от нашия търговски офис. Тъй като не поддържаме единна база с данни от всичките ни сайтове/мобилни апликации/продукти/услуги, ще трябва да посочите конкретен сайт/мобилна апликации/продукт или   услуга, за който искате да упражните правата си.

Ще Ви уведомим по посочения от Вас начин за резултата от всяко Ваше искане по реда на GDPR.

Списък с правата Ви

Право във всеки един момент да оттеглите съгласието си за обработка на личните Ви данни съгласно изискванията на Регламента;

Право на коригиране на личните данни – ако смятате, че има грешка в събраните за Вас лични данни, може да поискате тяхната корекция. Ще трябва да ни посочите верните според Вас данни.

Право на достъп до личните Ви данни – имате право да получите потвърждение дали обработваме Вашите лични данни и ако е така,  да получите достъп до тях. Заедно с данните ще Ви дадем достъп и до задължителната информация, описана в чл. 15, т. 1 от Регламента. 

 Право на изтриване на личните Ви данни – може да поискате да бъдете забравен, като ние ще преценим дали са изпълнени изискванията на чл. 17 от Регламента.

                            

Право на ограничаване на обработването – означава маркиране на съхранявани лични данни с цел ограничаване на обработването им в бъдеще. Ако искате да запазим Вашите лични данни, без да ги обработваме, може да пуснете искане по тази точка.

Право на преносимост на данните – може да поискате събраните от нас лични данни за Вас да бъдат предадени в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене вид. Към момента нямаме възможност пряко да прехвърлим данните Ви на друг администратор.

 Право на възражение – по всяко време може да възразите срещу обработката на лични Ви данни, включително профилиране и директен   маркетинг. Право да поискате от Администратора на личните Ви данни да уведомите третите лица, на които Администраторът е предоставил.  Вашите данни, по отношение на коригиране, изтриване или ограничаване на обработването наличните данни. Във всички случаи, когато упражните някое от горепосочените права, ние ще уведомим тези трети лица за Вашето искане.

 Имате право на жалба до Комисия за защита на личните данни, която се подава във форма и с реквизити съгласно установеното в закона.

Hodl.bg © 2020. Всички права са запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на “Hodl.bg” ООД, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на “Hodl.bg” ООД, посочване на източника и добавяне на линк към www.hodl.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.