Трон криптовалута

Според официални доклади платформата за обмен на криптовалута Poloniex сега контролира най-голямата децентрализирана борса (DEX) на криптовалутата Трон (TRX).

Както беше потвърдено от изпълнителния директор на Трон Джъстин Сън на 29 ноември, Poloniex вече ще управлява пазара на TRX под новото име „Poloni DEX.“

Poloniex “придобива“ децентрализирана борса

Този ход идва месец, след като самата платформа Poloniex се освободи от компанията-майка Circle, за да образува нова борса. Това предизвика регулаторни проблеми в Съединените щати.

Според изявлението на Сън Poloniex „е придобил“ TRX Market. Съществуват все още неясноти, кои са собствениците, както и на каква стойност е била сделката.

Блог публикация на Poloniex, публикувана на 27 ноември гласи:

„За да поддържа развитието на TRX Market в дългосрочен план, екипът прие оферта за придобиване от Poloniex. Така ще продължим да функционираме с новото име Poloni DEX, превръщайки се в децентрализирана борса под ръководството на Poloniex. Официалният уебсайт вече е променен на poloniex.org “

TRX Market функционира като борса без попечителство, при което не се изисква от потребителите да съхраняват средствата си в централизиран портфейл.

Пазарът на Трон TRX реагира веднага

Думите на Сън обаче изглежда объркват потребителите на социалните медии. Така например водещият пазарен анализатор на сходна платформа за търговия, наречена eToro, Мати Грийнспан попита Сън: как един предполагаем децентрализиран обект може да бъде поставен под контрола на друга компания ?

Междувременно Poloniex обеща дългосрочни благоприятни последици за криптовалутата Трон, в резултат на сделката по придобиване.

„Това придобиване ще се превърне в много важен ход за цялата система на Трон, утвърждавайки доверието и признанието към мрежата на Трон в борсовия сектор“.

Междувременно индексът на TRX/USD се понижи след скромното си покачване, дължащо се на новината за сливане, отбелязвайки спад с около 2% в рамките на 24 часа.

Както вече съобщи Cointelegraph, изказването на Сън се превърна във водеща новинарска тема миналата седмица. Това се дължи на намерението на медията да дари 1 милион долара за фонд, специално предназначен за борба с негативната популярност на бизнеса с криптовалути. Идеята дойде от Чангпен Жао, който е изпълнителен директор на борсата Binance. Предложението му е резултат от добилата публичност медийна битка между него и местното онлайн издание за индустриални новини, наречено The Block.

Hodl.bg © 2020. Всички права са запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на “Hodl.bg” ООД, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на “Hodl.bg” ООД, посочване на източника и добавяне на линк към www.hodl.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.