Твърдият форк на етереум
Снимка: Anastasia Dulgier от Unsplash

Твърдият форк на Етериум завърши успешно, след като целевият блок 9069000 пристигна по график в 0:25 по Гринуич.

Твърдият форк на Етериум – Истанбул е настроен за подобряване на скоростта, предпазвайки от спам блокчейна.

“Истанбул” подобрява скоростта на мрежата на Етериум и предотвратява спама на блоковете. Повечето големи клиенти вече работят с актуализацията. Борсите са синхронизирали своите нодове, както и активността си в блокчейна. Трансферите на токени отново са налични онлайн.

https://twitter.com/Bybit_Official/status/1203549077859971075

Осмият ъпгрейд на протокола Етериум показва, че мрежата е извървяла дълъг път, но все още криптовалутата не се е приближила твърде много до стейкинга. За пореден път proof-of-stake се предвижда да се активира в рамките на 18 месеца. Това е едно от дългосрочните обещания на Етериум.

Борсите замразяват транзакциите с етериум токени

Твърдият форк Истамбул ще се повлияе на цялата екосистема на Етериум. Борсите предупреждават, че се очакват затруднения по време на процеса.

https://twitter.com/HuobiGlobal/status/1203151703622610944

Най-добрият подход е да се избягват транзакции в етериум и ERC-20 токени, докато мрежата не се стабилизира.

Сега мрежата на криптовалутата държи по-големи залози, тъй като поддържа ERC-20 версии на над 2 милиарда USDT (стейбъл койн тетер) токена. Освен това децентрализираното финансиране зависи от безпроблемното функциониране на смарт договорите и постигането на консенсус.

Минни пулове, борсите за криптовалута и други услуги предупредиха, че ще поддържат форка, очаквайки стабилизирането на мрежата.

Най-големият риск е, че възлите на етериум продължават да изпълняват несъвместими версии, и блокчейна може да се раздели. В такъв случай някои транзакции могат да бъдат изгубени, когато се постигне окончателният консенсус.

Въпреки очакването на форк на Етериум, цената на криптовалутата се понижи. Активите се търгуваха на цена от 148,92 долара в събота. Обемът на търговията падна до стойности от 5,8 милиарда долара за 24 часа. “Истамбул” може да забави търговията на много пазари, като временно замрази трансферите на ERC-20 токени (USDT).

Hodl.bg © 2022. Всички права са запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на “Hodl.bg” ООД, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на “Hodl.bg” ООД, посочване на източника и добавяне на линк към www.hodl.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.