Основателят на токена VeChain: 99% от цената му е спекулативна
Снимка: reddit.com

В свое изказване, направено на панел от конференцията BlockShow Asia 2019, основателят на токена VeChain Съни Лу предположи, че стойността му е по-скоро произволна.

Панелът от дискусията беше озаглавен „Формиране на стойността на токена – пречат ли паричните печалби на иновациите в блокчейн технологията?“.

В нея участваха също:
Еди Травия – съосновател и изпълнителен директор на финтех компанията Coinsilium; Матю Розак, председател и съосновател на компанията Bloq, предлагаща блокчейн услуги; Грег Васерман, основен инвеститор в компанията за търговия с криптовалута Galaxy Digital; както и д-р Павел Кравченко, който е изпълнителен директор и съосновател на украинската компания Distributed Lab, занимаваща се с блокчейн технологии.

Един от коментарите на Лу направи особено голямо впечатление:

„99% от цената на токена VeChain е свързана със спекулации, а не със стойността, която с определено решение може да бъде дадена на обществото. Това принуждава много стартъп компании да губят много време в производството и продажбата на токена. В същото време тези компании не успяват да разработят решения за дейностите, в които са били първоначално фокусирани.“

Липса на практики при определяне на стойността на блокчейн проектите

При обсъждането как да се определи стойността на блокчейн проектите в тази нова индустрия, други говорители на конференцията подчертаха трудността при намирането на точна оценка за проектите.

„Няма установен път напред, липсват добри практики, които да следвате и да имате предвид“, каза Розак. „Това са първите години на този процес и всичко е все още твърде ново, така че е много трудно да се определи стойността на проектите, базирани на блокчейн технологиите. В тази сфера ние се учим и развиваме, в условията на напълно неконтролируем пазар, и вярвам, че ще продължим да развиваме този пазар. “

Кравченко бе по-скептичен към стойността на токеновата индустрия, подчертавайки, че потребителите трябва да бъдат включени в екосистемата и да създадат форма на „валута“, която е достатъчно стабилна, за да може да се използва с особеностите, за които се спомена в проекта.

„Какво е стабилна валута? Не считам традиционните валути за стабилни“, опонира Травия, с което даде нова линия на дебата, а именно как да се разграничи стойността на токена от стойността на самия проект.

Васерман подчерта, че въпросът за стойността на различните проекти все още е много свързан със стойността на токените свързани с тях, като това може да подкопае иновациите в определени случаи.

Както Cointelegraph съобщи малко по-рано, президентът на Elixxir Джим Dolbear обяви старта на xx койн – цифрова валута, която ще поддържа децентрализирано изпращане на съобщения, разплащания и апликации dApps в свързаната xx мрежа.

Hodl.bg © 2022. Всички права са запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на “Hodl.bg” ООД, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на “Hodl.bg” ООД, посочване на източника и добавяне на линк към www.hodl.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.