3 ключови фактора влияещи на цената на биткойн

Халвингът на биткойн мина преди няколко дни. Намаляването на наградата за изкопаване на блок кара цялата общност, свързана с криптовалутата, да спекулира дали това ще доведе до нови най-високи стойности на цената на биткойн.

Три уникални фундаментални фактора влияещи на цената на биткойн достигнаха най-високите си показатели до момента непосредствено преди халвинга. Това предполага, че не само дълготрайният подем е неизбежен, но са вероятни и нови рекордни цени.

Халвингът на биткойн може да доведе до следващия бичи пазар, както очакват крипто ентусиастите

Изминаха вече над две пълни години, откакто цената на биткойн постави рекорд в края на декември 2017 г., достигайки ценови пик от $20 000 за BTC.

Но откакто балонът със свръхочакванията за криптовалутата се спука, цените на активите паднаха и пазарът остана в очакване на халвинга, за да се рестартира отново цикъла.

Халвингът вече мина. Всички признаци сочат към устойчив възход за пазара на криптовалути в бъдещите дни, седмици и месеци.

Според три основни фактора не само е неминуемо по-дълготрайното покачване на цените, но би могло да изведе криптовалутата до нови рекордни стойности.

Три основни фактора сочат за нови рекордни нива на цената на биткойн

BTC е уникален актив, който се отличава от всички останали. И докато инвеститорите на фондовия пазар следят отчети за приходите на компаниите, изпълнителните екипи и акции на дружеството, които трябва да вземат предвид при извършването на фундаментален анализ, криптовалутата няма нито едно от тях.

Вместо това анализаторите се интересуват от показатели като броя на активните BTC адреси, хешрейта на актива или количеството енергия, захранваща мрежата и други, за да преценят фундаменталната стойност на биткойн.

Според три ключови показатели, достигащи най-високите си стойности за всички времена, всички сигнали сочат към устойчива бича тенденция, която скоро ще се превърне в реалност.

Хешрейтът на биткойн вече постигна нов рекорд за всички времена. От друга страна, BTC адресите с баланс от 1 BTC или повече също са с най-високи показатели.

Заедно с всичко това има скок на търсенията в Google Trends за халвинга на биткойн. Това показва, че хората се опитват да научат повече за бичето събитие.

С всички тези ключови показатели, достигащи най-високите си стойности за всички времена, е само въпрос на време, докато цената на биткойн постави нов рекорд за всички времена, преминавайки стойността от $20 000.

След като това се случи, ще започне бичият пазар, тъй като инвеститорите, които смятаха, че биткойн не е нищо повече от балон в края на 2017 г., ще бъдат принудени от страх да не пропуснат възхода на криптовалутата да се върнат към нейния актив, който ще е с много по-високи стойности.

Халвингът на биткойн се случи на 11 май 2020 г. В този ден възнаграждението за блок беше намалено от 12,5 BTC на 6,25 BTC. Само 21 милиона BTC могат да бъдат добити.

Hodl.bg © 2022. Всички права са запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на “Hodl.bg” ООД, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на “Hodl.bg” ООД, посочване на източника и добавяне на линк към www.hodl.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.