Търговията с биткойн фючърсите на Bakkt се покачи с 3100%
Платформата Bakkt започва да набира скорост след разочароващия скромен старт. В четвъртък 10 октомври, борсата отчете търгуването на 224 BTC контракта, което се равнява на около 1,83 милиона долара. Тази цифра е с 3100% по-висока от едва 7-те биткойн договора, които са се изтъргували в първия ден, което е само преди 2 седмици.

Платформата BAKKT стартира със слаби продажби

Bakkt стартира с надеждата, че ще засили институционалния интерес към възможността за притежаване на физически биткойни. В този момент обаче размерът на търговията е доста по-малък, в сравнение с глобалния оборот на BTC. Обемите на водещите борси надхвърлят 2,4 милиона биткойна, обменяни всеки ден. В същото време, стойността на BTC мрежата достига стойност от почти 1 милиард долара всеки ден, като тя е по-висока в по-активните дни.

По-големите борси обичайно държат над 100 000 BTC в студените си портфейли (дистанционно съхранение на биткойни). За да се създаде усещане за мащаба на Bakkt, протоколът Lightning Network има капацитета да движи около 814 биткойни.

Очакваше се платформата Bakkt да стартира много по-рано, но поредицата от проверки на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) отложи крайния старт. Съществува надежда за увеличаване на обемите в бъдеще, тъй като фючърсните пазари на Чикагската търговска борса CME показаха стабилни резултати и са на път да отбележат втората си годишнина.

РЕКОРДНИ ОБЕМИ ПОСЛЕДВАХА СКОРОШНОТО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА BTC

Платформата Bakkt показа, че интересът може да се повиши внезапно, тъй като само ден преди рекордната търговия активността достигна малко над 200000 долара, само за 24 часа. По-стабилният фючърсен пазар може да започне да привлича копачи или търговци, които искат да хеджират риска от спот цени.

Сегашният скок в обемите показва също, че Bakkt реагира на активността на спот пазари на биткойни. През последните дни BTC се покачи с обеми над 20 милиарда долара за 24 часа. 

Към този момент, все още е рано да се каже дали стартирането на Bakkt би повлияло върху цената на биткойн. Стартирането на фючърсите на CME бе последвано от незабавен срив на цените на биткойн, както и продължителен мечи пазар. Денят на рекордната търговия на Bakkt дойде във време, когато други показатели сочат много по-нисък институционален интерес към Grayscale Bitcoin Investment Trust (GBTC – инвестиционен биткойн тръст).

Hodl.bg © 2020. Всички права са запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на “Hodl.bg” ООД, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на “Hodl.bg” ООД, посочване на източника и добавяне на линк към www.hodl.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.