„Супер бича“ е дългосрочната перспектива за биткойн

Биткойн остава далеч под най-високата си цена от $20 000, постигната в края на крипто манията от 2017 г. Но това не е спряло инвеститорите да бъдат изключително оптимистични по отношение на BTC.

Един изтъкнат анализатор наскоро сподели, че в дългосрочна перспектива биткойн ще има „супер бичи” пазар.

Коментара му е особено забележителен, тъй като той успява да предвиди неколкократно движението на пазара през последната година.

В средата на 2019 г., когато BTC надхвърли границата на $10 000, анализаторът предвиди корекция на стойността до $6400. Той прогнозира правилно, определяйки точно дъното на низходящото движение на цената.

По-рано тази година анализаторът предположи, че активът ще стигне стойност от $11 000, преди да спадне до $8 000 и може би дори още по-ниски нива. Тази негова прогноза също беше правилна.

Дългосрочната перспектива за биткойн е за „супер бичи пазар“

Въпросният анализатор е известен с псевдонима си в социалните мрежи „Dave the Wave“.

Наскоро той отбеляза, че показателят MACD (Mover Average Convergence Divergence – Приближаващи и отдалечаващи се пълзящи средни, представляващ следващ и улавящ тренда индикатор за инерцията, като с него се показва връзката между две пълзящи средни на цената) за седмичната диаграма на биткойн е „добре разположен за цикличното движение нагоре“, което ще доведе актива до нови висоти в дългосрочен план.

Други показатели потвърждават това.

Неотдавна аналитичната блокчейн фирма Glassnode отбеляза, че приблизително 60% от всички BTC в обращение „не са били обменяни за повече от година, което показва повишено желание от страна на инвеститорите към задържането им“.

Последният път, когато този процент от биткойни беше „замразен“, се случи „точно преди бичия пазар за BTC от 2017 г.“. Това беше преди резкия скок на цената с 2000%, при който криптовалутата от $1000 стигна до $20 000.

Може да има краткосрочно понижение на цената

Докато анализаторът Dave the Wave предвижда светло бъдеще за Биткойн, той вярва, че активът може да преживее понижение на стойността си в близко бъдеще.

На 28 май бе публикувана от него диаграма и коментар, в който заяви, че BTC остава в триъгълник с низходящо движение. Той е подобен на този, наблюдаван в пика на бичия пазар от 2019 г.

Низходящата диаграма показва, че ако стойността на биткойн стигне до най-долната част на триъгълника, цената на BTC ще падне до $7 000.

Анализаторът добавя, че от гледна точка на дългосрочния растеж, биткойнът в момента изглежда с „малко по-висока“ цена. Това може да предполага незабавна корекция към по-ниски и устойчиви нива.

Той не е единственият участник на пазара, който е напомня на инвеститорите да бъдат предпазливи, докато цената на биткойн се движи нагоре.

Както бе съобщено от сайта Bitcoinist по-рано, един търговец неотдавна отбеляза, че скорошното раздвижване на пазара на биткойн изглежда много подобна на тази, наблюдавана при февруарските максимуми на криптовалутата от $10 500 долара. И двата периода имат сходни фази, включително модел с тройни върхове доближаващ се до хоризонтално движение.

Ако BTC се търгува както след февруарските максимуми, през следващите седмици може да настъпи силен спад в цената му. Това ще бъде в съответствие с анализа на Dave the Wave.

Hodl.bg © 2022. Всички права са запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на “Hodl.bg” ООД, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на “Hodl.bg” ООД, посочване на източника и добавяне на линк към www.hodl.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.