цената на XRP

Снимка Clem Onojeghuo от Unsplash
  • Възходът и падението на XRP
  • Дъмпингът на цената на XRP продължава
  • Повишаване на конкуренцията от CBDCS

Криптовалутата XRP на Ripple е третата по големина по пазарна капитализация. Но огромното й предлагане, както и редица други фактори, ще продължат да са в основата на нейните проблеми и през следващата година.

Възходът и падението на XRP

Подобно на другите основни криптовалути, цената на XRP преживя своите върхове в началото на 2018 г., достигайки до $3,65 за токен. Както всяко нещо, отнасящо до дигиталните валути, това не продължи дълго и пропадането и беше по-голямо от всякога.

Цената на XRP е загубила повече от 90% от стойността си от своя връх, като в момента е стигнала до цена от около 18 цента. Това я прави една от най-лошо представящите се дигитални валути през 2019 г., въпреки че това със сигурност не означава край за творението на Крис Ларсен.

Според InvestingHaven цялата текуща меча инерция около токена на Ripple всъщност е добър знак. Онлайн изданието за криптовалути възприема това като „етап от възприемането“ на дигиталната валута и отбелязват, че притежателите на XRP „могат да очакват бичи резултат преди март 2020 г.“

Въпреки лоялните си поддръжници и анализатори, които споделят своето въодушевление от криптовалутата в социалните мрежи, XRP вероятно ще се сблъска с редица проблеми през следващата година.

Представяме ви трите най-важни от тях:

Продъжаващ дъмпинг на криптовалутата

Вероятно най-голямото предизвикателство, с което трябва да се сблъскат притежателите на XRP, е продължаващият дъмпинг на токена. Да не говорим и за прекаленото медийно внимание, свързано с тези събития. Основателят Джед Маккалеб непрекъснато „наводнява“ пазара на криптовалутата, като от Ripple все още не се разкриват всички подробности за споразумението с R3. Изглежда така, сякаш ходлърите на XRP са оставени на милостта на големите инвеститори на пазара. Това важи може би повече за дигиталната валута на Ripple, отколкото за другите крипто проекти.

На пазара има твърде много XRP токени в обращение, което води до понижаване на цената, дължащо се на продължаващото свръхпредлагане.

Все още има над 200 месечни транша с повече от 220000000 токена, които ще бъдат лансирани от Ripple – само чакащи да бъдат “изхвърлени” на пазара.

Криза в цената на XRP

Увереността на инвеститорите отслабва на фона на продължаващия дъмпинг, като цената на XRP е достигнала своите най-ниски стойности от 2 години насам и продължава да пада (16% за 48 часа). Така че е доста трудно да се видят признаци за бича подкрепа в момента.

Освен ако потребителите не вярват прекалено много на ентусиастите от InvestingHaven. Може ли монетата на Ripple наистина да има възходящо представяне както среброто през 2002 г.? Наистина ли става дума само за разширяване на популярността? Може би:

Ripple и XRP едва сега започват да постигат желаното доверие от инвеститорите, решавайки важен проблем от реалния живот, а и отзивите на клиентите са невероятно обещаващи.

Засилваща се конкуренция от CBDCS

Ако XRP трябва да доказва стойността си пред света, необходимо е да го направи скоро. 2020 г. се очертава като година на възход за държавните цифрови валути и емитирани от банките стейбълкойни.

С разрастването на конкуренцията от Китай до Маршаловите острови, все повече страни проявяват интерес да пуснат свои цифрови валути.

Корпорации като Facebook, както и банки като JPMorgan, също се включват в играта. XRP ще трябва да се бори с зъби и нокти, за да остане уместно решение за трансгранични плащания през 2020 г.

Hodl.bg © 2022. Всички права са запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на “Hodl.bg” ООД, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на “Hodl.bg” ООД, посочване на източника и добавяне на линк към www.hodl.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.