Опитва ли се Binance да се превърне в световен крипто стандарт
Снимка: Binance.com

Борсата за криптовалути Binance предприе някои важни стъпки с прилагането на нови стандарти, отнасящи се за криптовалутните услуги. Ето само някои от постиженията, които е успяла да постигне компанията, ръководена от Чангпенг Жао: подкрепа за украинската национална валута; подписване на Меморандум за разбирателство (МР) с украинското правителство; внедряване на криптографски протокол за разпределено генериране на ключове и подписване.

ЧАНГПЕНГ ЖАО УВЕЛИЧАВА ПОДКРЕПАТА СИ ЗА ФИАТНИТЕ ПАРИ

Миналият месец беше съобщено, че Binance добави първите фиатни двойки, което позволява на потребителите да купуват Bitcoin, Binance Coin и BUSD с Naira – националната валута на Нигерия. Тогава Чангпенг Жао сподели, че ще бъдат добавени още фиатни валути, като той беше повече от уверен в това.

Изпълнителният директор на компанията обяви в Туитър за готовността на платформата, да приема депозити и теглене на суми в гривна (UAH) – националната валута на Украйна. Потребителите ще могат да купуват и продават криптовалути с UAH от днес.

Ето и някои от скорошните туитове, споделени от CZ Binance:

6.11.2019г.

„Именно сега е точният момент! Само преди няколко часа в платформата Binance е активирано депозирането и тегленето на суми в украински гривни. Купуването и продажбата на криптовалута от борсата с UAH ще бъде активирано утре.“

„Какво приятно усещане е да участваш в такива дискусии! Това е истинска промяна в сравнение с времето от преди няколко години.“

Използващите криптовалута бяха заинтригувани от тези новини, искайки от CZ да добави още фиатни двойки в Binance.

Не става въпрос само за разширяването на опциите, свързани с използването на фиатнте пари. Binance започва директни преговори с правителства, готови да приемат криптовалутите. Така компанията подписа Меморандум за разбирателство (МР) с украинското Министерство на цифровата трансформация, за да се създадат съвместни стратегии за внедряване на блокчейн технологията и дигиталните пари в Украйна.

„Като част от споразумението за сътрудничество, Министерството на цифровата трансформация на Украйна и Binance ще създадат работна група за разработване на стратегия за внедряване на блокчейн технологията, създаването на нови виртуални активи, както и изграждането на пазар за дигитални валути в Украйна“, заявиха от борсата в сряда.

Малко търговски борси имат подобни съвместни сътрудничества с правителства, що се отнася до използването на криптовалути. Това е повече от успешна инициатива за Binance, след като повечето правителства са повече от предпазливи по отношение на дигиталните пари.

ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ В BINANCE ИМАТ ДОСТА ПОВОДИ ЗА РАДОСТ

През последните няколко дни борсата за дигитални пари, базирана в Малта, постигна много от своите цели. Техният дълъг списък е публикуван в туит на CZ, показващ някои от постиженията на Binance за последните часове.

7 ноември 2019 г.

Състоянието на $BNB през последните 24 часа:

– CipherTrace поддържа $BNB

– @graviex_net листва $BUSD

– @vitelabs листва $BUSD

– Актуализация на Android с руска поддръжка

– @ Binance TSS библиотека с отворени кодове

– @bithance листва $BNB

– Украинското правителство и @binance подписаха МР

– $UAH е активирана в @Binance

– @binance листва @arpaofficial (победител в гласуването на общността)

– @BinanceAmerica листва $VET

– @Binance Фючърсите лансират пазарни стоп поръчки

Едно от постиженията е прилагането на т. нар. Прагова схема за подпис (Threshold Signature Scheme – TSS), представляващ криптографски протокол за разпределено генериране на ключове и подписване. С него се подобрява сигурността на средствата в криптовалута и информацията. TSS вече е съвместим с блокчейн вериги, базирани на т.нар. Алгоритъм за цифров подпис на елиптичната крива (Elliptic Curve Digital Signature Algorithm – ECDSA). Такива мрежи например са Binance Chain, Bitcoin и Ethereum.

Hodl.bg © 2020. Всички права са запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на “Hodl.bg” ООД, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на “Hodl.bg” ООД, посочване на източника и добавяне на линк към www.hodl.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.