Нодовете на XRP, EOS и BNB са нерентабилни

Нодовете на блокчейн мрежите на EOS и Binance Chain получават нисък рейтинг за своя одит заради сложността си. Споделените счетоводни книги се оказват трудни за проверка.

Ново проучване показва, че работата с пълен нод отнема много време и прилагането на значителни изчислителни ресурси. Според публикуваното изследване, отнасящо се по-специално за XRP, EOS и Binance Chain, пълният одит на блокчейн мрежата изисква дни на изчисления и използването на специални машини.

Одита на споделените счетоводни книги е труден

Обещанието, че споделената счетоводна книга може лесно да се поддържа по целия свят на множество машини, е заблуждаващо. Това може да е било вярно за ранното състояние на мрежата, но с нарастването на броя транзакции, е почти невъзможно да се съхранява цялата информация.

Постоянно се създават нови трансфери, което допълнително усложнява ситуацията. Все пак проверката на блокчейн мрежата може да бъде следващото изискване, продиктувано от регулаторни опасения относно прозрачността и произхода на средствата.

CoinMetrics извърши ново изследване, състоящо се от стартиране на възел от нулата в множество мрежи. Дори и стартирането на стандартен възел отне време, необходимо за синхронизиране, изисквайки и наличието на значително дисково пространство за повечето мрежи. Въз основа на тази информация, CoinMetrics оцени блокчейн мрежите според техния одитен потенциал.

https://twitter.com/ercwl/status/1206930560838451201

С нарастването на блокчейните съществува опасението, че само субекти от по-голям мащаб биха се заинтересували от съхраняване на цялата информация, която може да не е толкова устойчива, колкото се смяташе преди. Освен това експертизата на блокчейн мрежата става все по-трудна и се ограничава до няколко компании, занимаващи се със съхранението на архивни възли.

Нодовете на блокчейн мрежите на EOS и BINANCE CHAIN ​получават ниска оценка за одита си, заради своята сложност

В случая с мрежи като EOS и Binance Chain направеното изследване им поставя слаба оценка, заради техническата трудност при извличане и съхраняване на информация за възлите.

От друга страна биткойн (BTC) получава оценка А за синхронизиране на нод успешно. Към този момент орязана история на биткойн транзакциите е лесна за съхранение.

5-те най-разпространени заблуди за биткойн

Изненадващо етериум получава B за сравнително лесно синхронизиране на нода. В същото време съхраняване на цялата история на етериум е почти невъзможно, особенно ако искате да стартирате от нулата.

Hodl.bg © 2021. Всички права са запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на “Hodl.bg” ООД, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на “Hodl.bg” ООД, посочване на източника и добавяне на линк към www.hodl.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.