Libra Association
Снимка: Kon Karampelas от Unsplash

Обединението Libra Association, което стои зад предстоящия едноименен стейбълкойн на Facebook, е регистрирала над 30 проекта и 51000 транзакции в мрежата на Libra през последните два месеца.

Въпреки противоречивата позиция на световните регулатори относно Libra, както и загубата на една четвърт от своите основни партньори, Libra Association продължава да развива своята стейбълкойн мрежа. Освен това, тя планира да въведе редица нови функции през следващите месеци. Това беше публикувано в прессъобщение на 15 ноември.

В развитието на мрежата са включени: десет портфейла, 11 блокчейн браузъра, една интегрирана среда за разработка, един интерфейс за програмиране на приложения и 11 клиента.

Libra Association също успя да регистрира повече от 51000 транзакции в мрежата на Libra, след като възстанови тест-мрежата на 17 септември. Както беше съобщено по-рано, решението за непопечителски портфейл с криптовалути без ключ ZenGo, започна да поддържа тестовата мрежа на Libra в средата на август. Това позволява на потребителите да изпращат и получават стейбълкойн като всяка друга криптовалута, но в тестови режим.

Плановете за предстоящите месеци

В края на ноември Асоциацията планира да започне нов процес по изпълнение на Лицензионните споразумения за сътрудници (Contributor License Agreements – CLA), който има за цел да подобри начина, по който CLA се подават, преглеждат и проверяват както за физически, така и за юридически лица. Организацията също така планира да разгърне 100 възли в основната мрежа, които ще представляват комбинация от локална и облачна инфраструктура.

Наред с другите си краткосрочни цели, Libra Association обяви създаването на Ръководна техническа комисия (Technical Steering Committee), предназначена да контролира и управлява техническия дизайн и разработването на мрежата Libra от името на членовете на Асоциацията.

Facebook Pay срещу Libra стейбълкойн

Междувременно Facebook стартира нова система за плащане с фиатни пари, наречена Facebook Pay. Системата е създадена за да улеснява плащанията във Facebook, Messenger, Instagram и WhatsApp. От компанията обаче обясниха, че платежната услуга ще бъде отделна от новия портфейл на Facebook Calibra, както и мрежата на Libra.

По-рано през ноември Кевин Уейл, който е вицепрезидент на продукта в отдела за цифровия портфейл Calibra на Facebook, заяви, че Libra ще бъде по-близка до имейл технологията, отколкото до платежни услуги като PayPal.
Уейл подчерта, че:

„това ще отнеме години и десетилетия“,

имайки предвид приблизителното време за стартирането на Libra.

Hodl.bg © 2022. Всички права са запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на “Hodl.bg” ООД, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на “Hodl.bg” ООД, посочване на източника и добавяне на линк към www.hodl.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.