Рипъл (XRP) цена и графика

Рипъл (XRP) цена и графика

Цена на рипъл

Тук можете да видите цена на рипъл с други полезни пазарни данни, включително обемът на търговия, почасови и дневни промени, общото предлагане, най-високите и най-ниските цени и т.н.

()
Rank:
$ 0.000000
Цена (BTC)
Ƀ
Пазарна Капитализация
$ 0.00
Обем
$ 0.00
Промяна 24 ч
0%
Общо снабдяване
0.00

Графика на рипъл

Можете да изберете валутата долари или евро, както периода на графиката – 1 ден, 1 седмица, 1 месец или цялата история.

Рипъл (Ripple XRP) е пиър-то-пиър (peer-to-peer) криптовалута създадена за да работи безпроблемно през интернет за да позволи бърз, директен и сигурен начин за изпращане на плащания през мрежата. Рипъл позволява едновременно обмен на валута и парични преводи. Другото му име е Протокол за транзакции на Рипъл или Рипъл протокол.

Той е изграден върху отворен разпреден интернет протокол, съгласуван регистър с транзакциите и собствена криптовалута наречена XRP. Публикуван през 2012 г. целта на Рипъл е да позволи “сигурни, незабавни и почти безплатни глобални финансови преводи от всякакъв размер без възможност за възстановяване на плащанията”. Той поддържа токени, които могат да представляват фиатна валута, криптовалута, стока или вяска друга стойностна единица.

История

Рипъл е стартиран през 2004 г. от Раян Фугър, уеб разработчик от Ванкувар В.С. Канада. През 2005 Фугър започва да изгражда Ripplepay като финансова услуга за предоставяне на сигурни опции за плащания на онлайн общност през глобалната мрежа. На база на протокола през 2011 г. се появява нова дигитална валута, към която е издадена собствена криптовалута XPR. Това води до разработването на нова Рипъл система през 2011 г. от Джед Маккелеб. Тя е проектирана да не зависи от централизирани борси (за разлика от биткойн), използва по-малко ток от биткойн и изпълнява транзакциите много по-бързо.

Hodl.bg © 2022. Всички права са запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на “Hodl.bg” ООД, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на “Hodl.bg” ООД, посочване на източника и добавяне на линк към www.hodl.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.