Лайткойн (LTC) цена и графика

Лайткойн (LTC) цена и графика

Цена на лайткойн

Тук можете да видите цена на лайткойн с други полезни пазарни данни, включително обемът на търговия, почасови и дневни промени, общото предлагане, най-високите и най-ниските цени и т.н.

litecoin
Litecoin (LTC)
Rank: 20
$ 53.30
Цена (BTC)
Ƀ0.00266100
Пазарна Капитализация
$ 3.76 B
Обем
$ 495.99 M
Промяна 24 ч
1.94%
Общо снабдяване
84.00 M LTC

Графика на лайткойн

Можете да изберете валутата долари или евро, както периода на графиката – 1 ден, 1 седмица, 1 месец или цялата история.

Лайткойн (Litecoin LTC) е децентрализирана криптовалута, форк (fork) на биткойн, създаден за да може да се копае с потребителски клас хардуер. Използва споделена мрежова архитектура (peer-to-peer), разработен е с отворен код. За разлика от Биткойн, блокчейна на Лайткойн може да обработва по-голям брой транзакции.

Създател на Лайткойн е Чарли Лий, бивш служител на Google. Той взема изходния код на биткойн и създава криптовалута, която вместо 10 се нуждае от 2.5 минути да генерира блок – 4 пъти по-бързо. Общият капацитет Лайткойни, които могат да бъдат изкопани, е 84 милиона. Първоначално наградата за създаден блок в блокчейна е 25 LTC, а в момента е 12,5.

История

Лайткойн е публикуван през октомври 2011 г. като клиент с отворен код през интернет хостинга GitHub от Чарли Лий. Крипто валутата работи според MIT/X11 лиценза, който позволява на всеки да изпълнява, модифицира и копира софтуер, както и да разпространява всякакви модифицирани копия. Той е разклонение на клиента Bitcoin-Qt, различаващ се предимно с намалено време за генериране на блок, увеличен максимален брой монети, различен алгоритъм на хеширане и леко модифициран графичен интерфейс.

Hodl.bg © 2022. Всички права са запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на “Hodl.bg” ООД, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на “Hodl.bg” ООД, посочване на източника и добавяне на линк към www.hodl.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.