ЕОС (EOS) цена и графика

ЕОС (EOS) цена и графика

Цена на ЕОС (EOS)

Тук можете да видите цена на ЕОС (EOS) с други полезни пазарни данни, включително обемът на търговия, почасови и дневни промени, общото предлагане, най-високите и най-ниските цени и т.н. [cryptoprice insymbol=”EOS” outsymbol=”USD” marketdata=”24high,24low,24open,24change,24changepct,24volume,1high,1low,1open,1volume” type=”large” width=”auto”]

eos
EOS (EOS)
Rank: 52
$ 0.901153
Цена (BTC)
Ƀ0.00004600
Пазарна Капитализация
$ 903.10 M
Обем
$ 148.93 M
Промяна 24 ч
4.15%
Общо снабдяване
0.00 EOS

Графика на EOS

Можете да изберете валутата долари или евро, както периода на графиката – 1 ден, 1 седмица, 1 месец или цялата история. [crtools-graph coin=”EOS” fiat=”USD,EUR”]

EOS.IO е блокчейн протокол, захранван от собствената криптовалута EOS. Протоколът емулира повечето от атрибутите на истински компютър, включително хардуер (централни процесори CPU и графични процесори GPU за обработка, локална/RAM памет, съхранение на твърд диск) с изчислителните ресурси, разпределени еднакво между притежателите на криптовалута EOS. EOSIO работи като платформа, работеща с интелигентни договори, както и децентрализирана операционна система, предназначена за внедряване на децентрализирани приложения в индустриален мащаб с помощта на децентрализиран автономен модел, по подобие на корпорация. Платформата, базирана на смарт контракти, претендира, че премахва таксите за транзакции и също така извършва милиони транзакции в рамките на секунда. EOS е софтуер, който въвежда блокчейн архитектура, създадена да позволява вертикално и хоризонтално мащабиране на децентрализирани приложения. Софтуерът EOS предоставя достъп до акаунти, автентификация, база данни, асинхронна комуникация и планиране на приложения в множество ядра на централните процесори и/или клъстери.

 

История

Въз основа на „бялата книга“, публикувана през 2017 г., платформата EOSIO е разработена от частната компания block.one и пусната като софтуер с отворен код на 1 юни 2018 г. За да се осигури широко разпространение на собствената криптовалута при старта на блокчейн мрежата, един милиард токени са разпределени от block.one. Благодарение на дистрибуцията всеки получава възможността да стартира блокчейн системата на EOS след излизането на софтуера. Изпълнителният директор на block.one Брендън Блъмър обяви, че block.one ще подкрепи блокчейна мрежата на EOSIO с над един милиард долара финансиране от продажбата на токени. В крайна сметка block.one събра над четири милиарда долара по време на периода на първоначално предлагане на токени – ICO.

Оригиналната тестова мрежа Dawn 1.0 е пусната на 3 септември 2017 г. Тестовите версии са: Dawn 2.0, лансирана на 4 декември 2017 г., Dawn 3.0, лансирана на 25 януари 2018 г., както и Dawn 4.0 – на 7 май 2018 г.

Версията Dawn 1.0 на EOSIO е пусната в главната мрежа на EOSIO на 1 юни 2018 г. и понастоящем криптовалутата работи с версия 1.8.1.

Hodl.bg © 2022. Всички права са запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на “Hodl.bg” ООД, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на “Hodl.bg” ООД, посочване на източника и добавяне на линк към www.hodl.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.