Даш (DASH) цена и графика

Даш (DASH) цена и графика

Цена на даш (DASH)

Тук можете да видите цена на DASH с други полезни пазарни данни, включително обемът на търговия, почасови и дневни промени, общото предлагане, най-високите и най-ниските цени и т.н.

dash
Dash (DASH)
Rank: 90
$ 43.19
Цена (BTC)
Ƀ0.00215900
Пазарна Капитализация
$ 465.91 M
Обем
$ 86.30 M
Промяна 24 ч
4.8%
Общо снабдяване
18.92 M DASH

Графика на DASH

Можете да изберете валутата долари или евро, както периода на графиката – 1 ден, 1 седмица, 1 месец или цялата история.

Dash (DASH), преди известна като Darkcoin и XCoin, е криптовалута с отворен код, базирана на софтуера на биткойн. В допълнение към набора от функции DASH предлага незабавни транзакции, популярни като InstantSend, както и анонимни транзакции, наричани още и PrivateSend. Криптовалутата е разработена от Евън Дъфийлд, който пръв предлага своята разработка за анонимността на транзакциите за биткойн, но програмистите му отказват да правят промени в изходния код. Dash работи от началото на 2014 г., като получава настоящото си име през 2015 година.

Dash се основава на блокчейн технологията и работи с консенсусния механизъм „доказателство за работа“ (Proof of Work – PoW). Копачите се опитват да решат сложни проблеми по подобен начин, както при BTC, като получават награда за своето решение и добавят нов блок от 2 MB към блокчейн мрежата.

 

История

Популярността на Dash се дължи на високото ниво на защита и скоростта на транзакциите. От септември 2017 г. насам койните на криптовалутата могат да се купуват и продават чрез свързана банкова сметка на лондонската борса за криптовалути CEX.IO. В началото на октомври стана известно, че Dash ще започне да поддържа облачната платформа за лично банкиране на Wirex. Към средата на февруари 2020 г. един токен е на стойност 103 долара, а пазарната капитализация – 971 милиона долара, което отрежда деветнадесето място на Dash сред всички криптовалути по този показател.

Една от задачите на мрежата от нодове е изпълнението на транзакции PrivateSend, с които да се постигне анонимност на транзакцията. Трансферираната сума се разделя на няколко равни части.

Hodl.bg © 2022. Всички права са запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на “Hodl.bg” ООД, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на “Hodl.bg” ООД, посочване на източника и добавяне на линк към www.hodl.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.