Обзор на криптовалутите през 2019г.

Предлагаме ви обзор на най-важното от света на криптовалутите за 2019 г. през погледа на някои от най-влиятелните лица в бизнeса:

Паоло Ардоино – главен технологичен директор на Bitfinex

Голям неуспех за индустрията тази година за съжаление, бяха измамите, които продължават да се случват на пазара за криптовалути. Показателен пример за това е неотдавнашният скандал с PlusToken. По отношение на най-важните етапи е важно да се отбележи продължаващото развитие на „Lightning Network“ в рамките на екосистемата.

Марк П. Бернегер – финтех инвеститор в Crypto Finance AG

Сривът и възстановяването на цената на биткойн, стартирането на проекта Libra на Facebook и анонсирането на цифровата китайска валута са някои от моите акценти за 2019 г.
Лично аз бях много доволен, че успяхме да стартираме един от най-успешните крипто фондове в света през 2019г. Това е Crypto Quant на Crypto Finance Group, който вече спечели различни награди за производителност.

Пол Броуди – специалист по блокчейн в Ernst & Young

2019 г. беше година на голям преход за Ernst & Young. Ерата на доказване на концепцията е до голяма степен приключила и вместо това хората съсредоточиха своите усилия към създаване на свои бизнес решения. Недостатъкът тук е, че по време на този процес те се натъкнаха на проблема с приемането на партньор. Частните блокчейни са скъпи и не се разширяват особено много, ако се стигне до партньорство. През 2019г. Forrester Research направи проучване, поръчано от Forrester Research, което потвърди това. Добрата новина е, че към края на 2019 г., до голяма степен се справихме с предизвикателствата, свързани с разходите при разгръщане на по-сигурен и защитен бизнес в публичния блокчейн. Очакваме с нетърпение 2020 г., за да станем свидетели на миграцията на корпоративните потребители към обществената мрежа на Ethereum.

Пазарът на криптовалути сякаш беше в застой през миналата година, понеже дългоочаквани промени като „ Lightning Network “ не му повлияха в значителна степен. Това, което изглежда на пръв поглед като застой, всъщност може да крие под повърхността си огромна трансформация от инженерна гледна точка. Въпреки манията, свързана с технологичните фирми, които вършат нещата бързо. Реалността е, че големите промени могат да отнемат година или повече, за да преминат от концепция към продукт, а след това до приемането от страна на клиентите. В Ernst & Young нашите инженери бяха много заети през 2019 г. и това ще продължи през 2020 година.

Вирджиния Крам-Мартос – изпълнителен директор на Triangularity

За мен 2019 г. беше година, свързана със следните събития:

Криптовалутите през 2019 г. попаднаха в „топ 10” на най-дискутираните теми от много политици и ръководители на централни банки.

Блокчейн турбуленцията в Китай, която завърши положително в края на октомври, но предизвика процеси, рефлектирали и в останалата част на света.

Увеличаване на правните ограничения, които превърнаха първоначалното предлагане на токени (ICO) във вариант, предназначен само за правни и регулаторни екипи, които са добре финансирани. Все пак това може би е по-евтина опция от първоначалното публично предлагане (IPO), но разликата се скъсява.

Бизнес лидерите започнаха да разбират, че ползите от блокчейн, макар и реални, имат ограничения, някои от които са свързани с толерантност към промените в техните собствени организации. Освен това прилагането на блокчейн технологията, например за проследяване, може да бъде усложнено.

Разработчиците на блокчейн вече осъзнават важността на пречките пред внедряването, породени от сложността на веригите за доставки и организационната култура.

Hodl.bg © 2021. Всички права са запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на “Hodl.bg” ООД, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на “Hodl.bg” ООД, посочване на източника и добавяне на линк към www.hodl.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.