кой притежава най-много биткойни


Всички знаят, че има големи играчи, наричани “китове”, които притежават силата да движат пазара. Но кои от тях притежават най-много биткойн?

БОРСИТЕ НА ПЪРВО МЯСТО

Вероятно няма да е изненада за никого, че борсите притежават по-голямата част от BTC. 6,7% от текущия обмен на криптовалутата (около 9,8 милиарда долара) се държи в борсовите портфейли.

Малко по-интересното, обаче е, че въпреки продължителния мечи пазар, върховете и сривовете в търговията, борсите продължават да натрупват все повече биткойн.

Всеки отделен борсов биткойн фонд продължава да расте. Това е в пълен контраст с невероятните върхове и спадове, които преживява търговията с биткойн от март 2017 г. насам.

Притежателите на най-много биткойн продължават да имат вяра в търсенето и да увеличават своя дял, независимо от пазарните условия.

ДРУГИ ОСНОВНИ ПРИТЕЖАТЕЛИ НА БИТКОЙН

След борсите, нека разгледаме някои от другите важни китове в биткойн пространството:

САТОШИ НАКАМОТО

Все още нямаме представа кой е този анонимен създател на Bitcoin, но все пак знаем няколко неща. Той или тя притежава най-много биткойни, като тяхното количество е един милион BTC, което е 4.76% от 21 милиона койни, които някога ще бъдат добити.

БЛИЗНАЦИТЕ УИНКЪЛВОС

Близнаците Уинкълвос потвърдиха още през 2013 г., че притежават 1% от обема на всички циркулиращи биткойни. Изключително вероятно е, сега те да притежават доста повече от това количество.

Като собственици на борсата Gemini, близнаците Уинкълвос постоянно натрупват още повече BTC през годините.

БАРИ СИЛБЪРТ

„Кралят на криптовалутата“ Бари Силбърт е изпълнителен директор и основател на Digital Currency Group. Компанията не само изгражда и поддържа други биткойн и блокчейн компании, но притежава и някои други големи активи.

Това включва новинарската платформа CoinDesk, информираща за криптовалутите, както и над 100 компании, свързани с биткойн, в това число и Greyscale. През 2018г. списание Форбс оцени активите с криптовалута на Силбърт на стойност между 400-500 милиона долара. Но тази цифра със сигурност се е повишила значително от тогава.

КАКВО КОЛИЧЕСТВО БИТКОЙН ТРЯБВАТ ЗА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕТЕ В “КИТ”

Ако обичате да виждате себе си като голяма риба в езерото, това може да ви помогне в бъдеще.

Количеството BTC, което е необходимо, за да се превърнете в “кит”, може да се промени с времето. Според някои теории, притежаването дори само на един BTC, може да ви даде достатъчно сила и да повлияете на пазара.

Има доста хора, които не са съгласни, изтъквайки, че един биткойн в сравнение с целия обем от 21 милиона BTC, изглежда като „капка в морето“. Какъвто и да е случаят, колкото и да притежавате, запазете спокойствие и HODL (сленг, използван сред търговците на криптовалута, наблягащ върху притежаването на койни, а не на тяхната продажба).

Hodl.bg © 2022. Всички права са запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на “Hodl.bg” ООД, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на “Hodl.bg” ООД, посочване на източника и добавяне на линк към www.hodl.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.