Как да купя Рипъл (XRP)

XRP, наричана още и Рипъл (Ripple), набира скорост като една от водещите криптовалути. Ripple си партнира с големи финансови доставчици като Western Union, SAMA, UBS и Santander. Криптовалутата обещава да предостави дългоочакваните трансгранични плащания, които са нискотарифни, надеждни и незабавни.

Ако искате да имате свой собствен XRP, може би вече сте наясно, че тези койни не се добиват, а се притежават и периодично се пускат от Ripple Labs. Чудите се какъв е най-добрият начин да закупите Рипъл? Ето кратко ръководство за това как да купите Рипъл:

Изберете правилната крипто борса

Вероятно най-лесният начин да се сдобиете с XRP е от утвърдена борса за криптовалута, оперираща във вашата страна.

Всяка борса, независимо дали е малка или голяма, със сигурност ще има в списъка си за покупко-продажба и XRP.

Докато се насочвате към определена борса, трябва да направите някои предварителни проучвания за нея. Криптовалутите по своята същност са активи, които са с висок риск и също толкова големи печалби. Следователно те също привличат и много измамници. Така че задължително е да направите внимателното си проучване, преди да изберете платформа, където да закупите XRP.

Крипто борсите трябва да имат добре утвърден екип и централа, които могат да се открият в Twitter или LinkedIn, надеждна поддръжка, прилична ликвидност, сигурност на търговските фондове и др. Някои от добре познатите имена са Binance, Bitfinex, Coinbase, Kraken и eToro.

Регистриране и депозиране на средства

След като изберете подходяща платформа за търговия с криптовалута, трябва да се регистрирате в нея като легитимен потребител.

Това означава, че ще трябва да предоставите няколко лични данни, които са част от проверката KYC (Know Your Customer – познайте своя клиент), което потвърждава статута ви на добронамерен гражданин на конкретната държава или страна, в която пребивавате.

Борсите правят тази проверка, за да са в съответствие с глобалните разпоредби за борба с прането на пари (AML – Anti-Money Laundering).

След като вашите данни са проверени от борсовите служители, е време да използвате новооткритата си сметка за крипто търговия, за да закупите XRP. Но за това първо трябва да депозирате някаква фиатна валута.

Просто внесете пари чрез банковата си сметка или дебитна карта, регистрирани от вас. Обменът на криптовалути обикновено няма високи минимални инвестиции, така че можете да инвестирате само 5 долара или дори 1000 долара и повече. Това разбира се зависи от законите в държавата или страната, в която пребивавате, както и нейната официалната валута в обращение.

Като цяло депозирането на средства може да отнеме от няколко минути до няколко часа, за да се покажат във акаунта на избраната от вас платформа за търговия с криптовалути. Това зависи от скоростта на обработка на банките и обменните транзакции, протоколите и т.н.

След като направите своя депозит можете незабавно да го използвате за закупуване на XRP, след като преминете през текущите курсове и обеми на търговия.

Как да купя Рипъл с биткойн (търговия с BTC за XRP)

В цялата общност на Ripple има консенсус, че най-евтиният начин за закупуване на XRP е чрез закупуване на биткойни, които след това да ги изтъргувате за XRP. Най-лесният начин да търгувате с биткойн за XRP е като бързо го размените в борсата Binance. Kraken и Bitstamp са други популярни борси, които позволяват на потребителите да търгуват с биткойни за XRP.

Къде да съхранявате Ripple (XRP)

Не бих препоръчал да оставите вашите койни XRP на борсата, от която сте ги купили. Това се дължи на факта, че вие ​​всъщност не контролирате личния ключ за вашите монети и следователно те всъщност не са ваши.

Както при повечето криптовалути, имате възможност да изберете софтуерен портфейл или хардуерен портфейл. Софтуерните портфейли са безплатни програми, които обикновено се считат за по-малко защитени и затова са подходящи за по-малки суми пари.

Хардуерните портфейли от друга страна са физически устройства, които се свързват с вашия компютър като флаш устройство и съхраняват вашите лични ключове на самото устройство. Те се считат за най-безопасната форма за съхранение на криптовалути.

Ledger Nano X е хардуерен портфейл, който ви позволява да съхранявате XRP, както и редица други криптовалути. Той може да се свърже и с вашия мобилен телефон чрез Bluetooth.

Edge – преди известен като Airbitz, Edge е мобилен портфейл, работещ на операционните системи iOS и Android. С него може да съхранява няколко криптовалути, включително и XRP.

Exodus – красиво проектиран софтуерен портфейл, който поддържа XRP и над 100 други крипто активи. Портфейлът също има борса за потребители, които искат да заменят XRP с други криптовалути и обратно.

Hodl.bg © 2022. Всички права са запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на “Hodl.bg” ООД, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на “Hodl.bg” ООД, посочване на източника и добавяне на линк към www.hodl.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.