Как да купя Етериум (Ethereum)

Етериум (Ethereum) се опитва да се превърне в едно удобно блокчейн решение за всички потребители –  децентрализиран световен компютър, който може би един ден ще промени повечето съществуващи услуги. Мрежата дава възможност на всеки да изгражда децентрализирани приложения и използва блокчейна при условие, че притежава етер (Ether). Етер е собствената криптовалута на Етериум , която позволява извършването на всякакви операции в блокчейна, както и неговите актуализации. Има най-различни начини за получаване на етер. Всички от тях са представени в това удобно ръководство “Как да купя Етериум”.

Борси за купуване на Етериум

Най-лесният и може би най-популярният начин за купуване на етер са виртуалните борси. Ether е втората най-ценена, стабилна и добре позната криптовалута след биткойн. Намирането на онлайн борса, която работи във вашата държава и търгува с Ether, няма да е толкова трудно. Някои от най-популярните борси са Coinbase, Etoro, Binance, Bitfinex и Kraken.

На първо място ще трябва да се регистрирате в платформата. Преди да го направите уверете се, че тя работи в страната, в която живеете, и приема валутата, с която искате да търгувате. Процесът на регистрация ще изисква предоставянето на лични данни.

След като преминете процеса на верификация, ще трябва да изберете метод на депозиране. В зависимост от конкретната борса, съществуват различни начини за теглене на пари от платформата. Те включват банкови преводи, плащания с кредитни и дебитни карти, SEPA или PayPal плащания. Обикновено има малка такса за депозит, начислена от борсата, която може да зависи от начина на депозиране. Подробностите за таксите често могат да бъдат намерени в секцията „Относно“ (About) или в долната част на уебсайта на платформата.

Веднага щом средствата постъпят във вашата сметка, можете да започнете да търгувате. Удобството за потребителя при този процес зависи от конкретната борса, като много от тях се стремят да направят процеса възможно най-лесен. Можете да получите цялата ценна информация като текуща стойност, пазарна капитализация и свързани с тях новини на уебсайта на вашата платформа. След като получите в сметката си етер, препоръчително е да го изтеглите в избрания от вас дигитален портфейл.

Как да купя Етериум с кеш

Поради различни причини някои от потребителите могат да предпочетат купуването на етер да става анонимно. Това елиминира процеса по преминаването през проверката „Опознай своя клиент“ („Know Your Customer“), както и други проверки, имащи за цел да премахнат възможността от изпирането на пари. Въпреки че това може да не се хареса на регулаторите в някои юрисдикции, възможно е да се купи Ether от подобни онлайн борси като LocalEthereum. В тях има създадена мрежова архитектура от типа „peer-to-peer“ (директна връзка между потребителите).

Етериум АТМ

Алтернативен начин за закупуване е това чрез банкомат. Това е може би и идеалният начин за потребители, търговци и инвеститори, които искат да инвестират малки суми, да се сдобият с етер.

Преди да можете да използвате банкомат за криптовалута, ще трябва да си направите портфейл портфейл. След като имате портфейл трябва да намерите най-близкия банкомат, който предлага транзакции с етер. Сайта CoinATMRadar предоставя изчерпателен списък, както и карта на банкомати за криптовалута.

Портфейли за етер

Преди да купите Ether, трябва да разберете как функционира софтуерът на портфейла и транзакциите Ethereum като цяло. Има няколко различни вида портфейли: настолно приложение, мобилно и уеб приложение. Можете да използвате и хардуерен портфейл, както и портфейл, осигурен от борса за криптовалута. Има официални портфейли Ethereum, достъпни за изтегляне на Ethereum.org.

Повече информация относно портфейлите можете да откриете в нашата статия:

Hodl.bg © 2022. Всички права са запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на “Hodl.bg” ООД, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на “Hodl.bg” ООД, посочване на източника и добавяне на линк към www.hodl.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.