Биткойн е портал към алткойните

Според новите изследвания на Coinbase, биткойн е портал, водещ към алткойните. Проучването установи, че докато 60% от потребителите купуват биткойн като първа покупка на криптовалута, само 24% от тях задържат криптовалутата в портфолиото си.

По-голямата част от клиентите купуват BTC и след това преминават към алткойни, според източници на Coinbase.

Биткойн е портал към алткойните

Инвеститорите изглеждат по-склонни да обмислят купуването на алткойни по време на бичи пазар. Един от примерите е, когато доминацията на BTC падна под 30% в платформата Coinbase по време на манията, свързана с ICO и етер през 2017 г. За кратко време Etherium беше доминиращият актив, търгуван в платформата с около 50 % от обема на търговията.

Джъстин Мартин от Coinbase Corporate Development обясни пред онлайн медията Around The Block настроението, стоящо зад това поведение:

„Това може да е по различни причини, но едната от тях е до голяма степен психологическа. Хората се чувстват комфортно с първоначалните си инвестиции в криптовалута, които са в биткойн. Те искат да разширят своите вложения, за да намерят други възможни печеливши дигитални валути, както е видно при бичия пазар от 2017 г. “

Един кик, който продължава своето действие

Други са забелязали, че биткойн действа като своеобразен „наркотик“ за други криптовалути в миналото. Анализаторът на BTC Ник Колас казва в интервю за CNBC, че ентусиазмът по време на бичия пазар през 2017 г. „сега се е трансформирал във всеобща мания… Мисля, че Биткойн е като начален кик за останалите дигитални валути.“

През юни 2019 г. в платформата Bloomberg Markets, съоснователят и главен изпълнителен директор на Messari Inc Райън Селкис предположи, че Libra на Facebook може да се превърне в начален кик за крипто инвеститорите, което потенциално ги води към биткойн.

Мечтата за превръщането на биткойн в „цифрово злато“

По време на мечи пазари и времена на страх, инвеститорите се обръщат към биткойн като „крипто актив на сините чипове“ (наименованието „сини чипове“ се носи от компании, с лидерска позиция в своя сектор).

Според специалистите BTC се насочва към това да се превърне в своеобразно „дигитално злато“, тъй като алткойните са ценени за останалите си услуги:

„Доколкото смятаме, че алтернативните активи и мрежи ще предоставят диференцирани услуги, отвъд стремежа на биткойн към съхранение на стойността и дигитално злато, за индустрията ще бъде важно да изгради своята подкрепа и за тези други активи.“

Hodl.bg © 2022. Всички права са запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на “Hodl.bg” ООД, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на “Hodl.bg” ООД, посочване на източника и добавяне на линк към www.hodl.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.